TEBA yıllık enflasyon beklentileri Ağustos ayında bir önceki aya göre sabit kalmıştır. Yıl sonu ve 12 ay ileriye yönelik enflasyon beklentileri hafif artışlarla %96 ve %101 olarak ölçülmüştür. 12 ay ileriye dönük beklentilerdeki değişim, TCMB'nin Ağustos ayında yayımladığı sektörel enflasyon beklentileri anketiyle uyumludur. TCMB anketinde de hanehalkı beklentilerinde son iki ayda benzer bir artış gözlemlenmiştir. Ancak, TEBA anketindeki beklenti seviyesi daha yüksek kalmaktadır. Bir önceki aya kıyasla manşet enflasyon rakamındaki 10 puanlık düşüşe rağmen enflasyon beklentilerinde benzer bir yumuşama görülmemesi, verilen cevaplarda baz etkisi kaynaklı etkilerden ziyade aylık enflasyon trendinin ve hissedilen enflasyonun daha baskın olduğunu düşündürmektedir.
Ağustos 2024TEBA yıllık ve yıl sonu enflasyon beklentileri Temmuz ayında bir önceki aya göre sabit kalmıştır. 12 ay ileriye yönelik enflasyon beklentileri üç puan yükselerek %100 olarak ölçülmüştür. TEBA değerlerinin ima ettiği trendin seyrine bakıldığında, enflasyon beklentileri Temmuz 2024-Aralık 2024 döneminde 20 puanlık bir düşüş yansıtırken 2025 ilk yarısında bu trendin yönünü hafifçe yukarı çevirmesi beklenmektedir.
Temmuz 2024Temmuz’24 Barometresi’nde sokak hayvanları düzenlemesine dair görüştüğümüz kişilere yönelttiğimiz “Sokak hayvanlarıyla ilgili hangi düzenlemenin daha doğru olduğunu düşünüyorsunuz?” sorusuna aldığımız yanıtlar, hem toplumun büyük oranda “uyutma” seçeneğine karşı çıktığını hem de toplumun farklı kesimlerinin bu kanaatte ortaklaştığını gösteriyor.
Temmuz 2024TEBA yıllık ve yıl sonu enflasyon beklentileri haziran ayında bir önceki aya göre sabit kalmıştır. Geçtiğimiz ay içerisinde manşet enflasyon rakamında zirveye ulaşılırken ekonomik güven göstergelerinde bozulma gözlenmiştir. Bu gelişmelerin TEBA değerlerinde önceki ay gözlemlenen düşüş eğilimini duraksattığı düşünülebilir. Bu ay ilk defa paylaştığımız, TEBA 12-ay ileriye yönelik enflasyon beklentileri yıl sonu beklentisine göre bir miktar daha yüksektir.
Temmuz 2024Hanehalkı yıllık enflasyon beklentileri Mayıs ayında bir önceki aya göre 6 puan düşerek %113’e gerilemiştir. Hanehalkı yılsonu enflasyon beklentileri Mayıs ayında bir önceki aya göre 4 puan düşerek %92’ye gerilemiştir. Yılın geri kalanı için hanehalkı enflasyon beklentilerinin seyrine bakıldığında, hanehalkı enflasyon beklentileri Mayıs-Aralık döneminde enflasyonda 21 puanlık düşüş yansıtmaktadır.
Mayıs 2024Bu raporun dayanağı olan araştırmalar, Hisar Okulları için, KONDA Araştırma ve Danışmanlık A.Ş. tarafından gerçekleştirilmiştir.
Mayıs 2024Bu rapor, KONDA Barometresi aboneleri ile paylaştığımız Nisan’24 KONDA Barometresi raporunun sandık analizi bölümünü içermektedir. Rapor içerisinde kullanılan sandık analizi dışındaki veriler ise 5-7 Nisan 2024 tarihlerinde 2920 kişiyle hanelerinde yüz yüze görüşerek gerçekleştirdiğimiz 152. KONDA Barometresi araştırmasına dayanmaktadır.
Mayıs 2024Hanehalkı yıl sonu enflasyon beklentileri Ocak 2024-Nisan 2024 döneminde %72’den %96’ya yükselmiştir. Bu değişim, yılın ilk çeyreğinde manşet enflasyon rakamında gözlenen artışın ötesindedir. Ocak 2024 için ölçtüğümüz %72’lik ortalama yılsonu enflasyon beklentisi, TCMB’nin 2024 yılının birinci enflasyon raporunda yer alan 3.1 no’lu kutuda gösterilen Tüketici Eğilim Anketi sonuçlarına kıyasla daha düşüktür. Tüketici Eğilim Anketi, Ocak 2024 itibarıyla 12 ay sonrası hanehalkı enflasyon beklentilerinin %80 civarında olduğuna işaret etmektedir.
Nisan 2024151. Barometre Araştırması olan Mart 2024 Barometresi’nde 2013 ve 2018 yılında gerçekleştirdiğimiz “İstanbul’da Yaşamak, İstanbul’u Yaşamak” temasını tekrarlarken yerel seçimler öncesi İstanbul’da siyasi tercihleri araştırdık. Raporumuzda, İstanbul’da siyasi tercihlerden aday değerlendirmelerine kadar farklı boyutlarıyla İstanbul seçmenlerinin algı ve tutumlarına dair analizlerimiz yer alıyor.
Nisan 2024Gençlik Örgütleri Forumu (GoFor) için gerçekleştirdiğimiz “Gençlerin Politik Tercihleri Araştırması 2024” raporu yayında.
Mart 2024Bu rapor ve dayanağı olan araştırma verisi KONDA Araştırma ve Danışmanlık A.Ş. tarafından Borusan Holding için üretilmiştir. Şubat’24 araştırması 16 – 18 Şubat 2024 tarihlerinde KONDA Aracılı Paneli’ne dahil olmayı kabul etmiş kişilerle telefon araması yapılarak gerçekleştirilmiştir. Panelistler panel sistemimize gönüllü olarak katılmışlardır. Bu çalışmada 2550 kişiyle görüşme gerçekleştirilmiştir.
Mart 2024129. Barometre raporu olan Konda Mart’22 Barometresi kapsamında yer alan “Gündelik Hayatta Küçük Etkileşimler” ve “Yardımlaşma” temalarına ilişkin bu raporu abonelerimizle yaptığımız sözleşmelere uygun olarak kamuoyuyla paylaşıyoruz.
Ocak 2024