medya kelimesi için arama sonuçları: 12 Temizle
Geçmiş 12 aylık enflasyon algısı, 12 ay sonraki enflasyon beklentisi ve 2025 sonu enflasyon beklentisi sorularına verilen yanıtlara göre ortalama değerler, medyan değerlerden yüksektir. Bu durum her üç soruya verilen yanıtların da dağılımının sağa çarpık olduğunu göstermektedir. Bu çarpıklık, bazı katılımcıların çok yüksek enflasyon algısı ve tahminleri bildirmesi nedeniyle ortalama değerin yukarı çekildiğini göstermektedir. Anket sorularına verilen cevabın katılımcılar arasında ne kadar farklı olduğunu ölçen çeyrekler arası açıklık (IQR) değeri (3. satır), ankete verilen cevaplar küçükten büyüğe sıralandıktan sonra dağılımın yüzde 25. ve 75. sıralarına karşılık gelen kişilerin beklenti farkının kaç puan olduğunu göstermektedir. Geçen aya kıyasla, 12 ay geçmişe yönelik enflasyon algısının IQR değerinde bir artış yaşanmıştır. Bu da geçmiş enflasyon algısında görüş ayrılıklarının arttığını göstermektedir.
Şubat 2025Enflasyon beklentileri ortalama değeri yıllık enflasyon tahmini için medyan değerinden daha yüksektir (birinci sütun). Bu durum dağılımın sağa çarpık olduğunu göstermektedir. Yani, yıllık enflasyon beklentileri yüzde 95’ten düşük olanların sayısı, yüksek olanlardan daha fazladır. 12 ay ileriye yönelik beklentilerde de (ikinci sütun) yıllık enflasyon beklentisine benzer şekilde ortalama değer, medyan değerden yüksektir. Bu da 12 ay ileriye yönelik enflasyon beklentisinin de sağa çarpık olduğunu göstermektedir. Anket sorularına verilen cevabın katılımcılar arasında ne kadar farklı olduğunu ölçen çeyrekler arası açıklık (IQR) değeri (3. satır), ankete verilen cevaplar küçükten büyüğe sıralandıktan sonra dağılımın yüzde 25. ve 75. sıralarına karşılık gelen kişilerin beklenti farkının kaç puan olduğunu göstermektedir. Aralık ayına kıyasla her iki soruda da IQR değerindeki artış, enflasyon tahminleri konusundaki görüş ayrılıklarının arttığını göstermektedir. Nisan 2024’ten beri sorulan geçmiş bir yıllık enflasyon algısı, Haziran ve Kasım aylarında yükselmiş, geri kalan aylarda ise düşüş eğilimine geçmiştir.
Ocak 2025Enflasyon beklentileri ortalama değeri yıllık enflasyon tahmini için medyan değerinden daha yüksektir (birinci sütun). Bu durum dağılımın sağa çarpık olduğunu göstermektedir. Yani, yıllık enflasyon beklentileri %105’ten düşük olanların sayısı, yüksek olanlardan daha fazladır. Yıl sonu ve 12 ay ileriye yönelik beklentilerde ortalama ve medyan değerler birbirine yakın olup daha simetrik bir dağılıma işaret etmektedir. Anket sorularına verilen cevabın katılımcılar arasında ne kadar farklı olduğunu ölçen çeyrekler arası açıklık (IQR) değeri (3. satır), ankete verilen cevaplar küçükten büyüğe sıralandıktan sonra dağılımın yüzde 25. ve 75. sıralarına karşılık gelen kişilerin beklenti farkının kaç puan olduğunu göstermektedir. Bu istatistik geçen aya göre değişim göstermemiştir.
Aralık 2024Enflasyon beklentileri ortalama değeri yıllık enflasyon tahmini için medyan değerinden daha yüksektir (birinci sütun). Bu durum dağılımın sağa çarpık olduğunu göstermektedir. Yani, yıllık enflasyon beklentileri %110’dan düşük olanların sayısı, yüksek olanlardan daha fazladır. Yıl sonu ve 12 ay ileriye yönelik beklentilerde ortalama ve medyan değerler birbirine yakın olup daha simetrik bir dağılıma işaret etmektedir.
Kasım 2024TEBA enflasyon beklentilerinde Eylül ayındaki düşüş eğilimi Ekim ayında da devam etmiştir. Enflasyon beklentileri ortalama değeri yıllık ve yıl sonu enflasyon beklentilerinde medyan değerinden bir parça daha yüksektir. Bu durum dağılımın sağa çarpık olduğunu göstermektedir. Buna karşılık 12 ay ileriye yönelik enflasyon tahmini için ortalama değer, medyan değere eşit olup simetrik bir dağılıma işaret etmektedir.
Ekim 2024Hayat Tarzları araştırmalarımızı temel alan ve ilgili Barometre araştırmalarımızdan da beslenen rapor boyunca yaşlılar hem nüfusun kalanıyla, hem gençlerle, hem de kendi içinde yaş ve cinsiyet açısından kıyaslamalarla her yönüyle ele alınıyor.
Ekim 2020Bu rapor Türkiye’nin 2008-2018 arasındaki 10 yıllık medya kullanımını ve bir kitle iletişim kuramı olan Yetiştirme Teorisi üzerinden Türkiye’deki yoğun televizyon kullanımının kitlelerin algılarının evrilmesinde yeri olup olmadığını analiz ediyor.
Aralık 2019Bu raport, Türkiye'de kadınlarla erkekler arasındaki dengesizlikleri çeşitli alanlar üzerinden ortaya koyuyor, temel demografik farkları ve toplumun toplumsal cinsiyete dair bakışını ele alıyor.
Kasım 2019Konda Ocak’18 Barometresi kapsamında yer alan ‘Dizi ve Haber Tercihleri’ temasına ilişkin bu raporu kamuoyuyla paylaşıyoruz.
Ocak 2018KONDA Nisan’16 Barometresi kapsamında yer alan ‘Kitle İletişim Araçları ve Sosyal Medya Etkisi’ temasına ilişkin bu raporu kamuoyuyla paylaşıyoruz.
Nisan 2016Raporun ilk kısmı, 6-8 Haziran 2013 tarihlerinde Gezi Parkı’nda gerçekleştirilen Gezi Parkı araştırmasına; ikinci kısmı, Temmuz 2013 tarihli KONDA Barometresi’nde “Gezi Parkı Olayları Algı ve Değerlendirme’ tema raporuna dayandırılmıştır.
Haziran 2014KONDA Nisan’14 Barometresi kapsamında yer alan ‘Kitle İletişim Araçlarının Etkisi’ temasına ilişkin bu raporu abonelerimizle yaptığımız sözleşmelere uygun olarak kamuoyuyla paylaşıyoruz.
Nisan 2014