İklim Haber ve KONDA Araştırma ve Danışmanlık, bu yıl da, her yıl derinleşen iklim krizi ile ilgili toplumun ne düşündüğüne dair algıyı ölçmek için ortak bir çalışma gerçekleştirdi. 2021 yılı için sorularımızı hazırlarken, Türkiye’nin iklim krizine dair eylemlerini, devam eden COVID-19 krizini, pandemi sonrasındaki ekonomik iyileşmenin nasıl sağlanabileceği konusunu, son bir yılda iyice şiddetlenen aşırı hava olaylarını ve iklim kriziyle ilgili ülkemizde ve dünyada yapılan araştırmaları kapsayan bir çerçeve kurmayı hedefledik. “Türkiye’de İklim Değişikliği ve Çevre Sorunları Algısı 2021” bu kapsamda, pandemi gibi tüm hayatımızı etkileyen bir krizle birlikte Türkiye’de iklim krizinin etkilerinin, durumun aciliyetinin ve iklim eylemi alanında gösterilen çabaların nasıl algılandığını anlamayı amaçlıyor.
Şubat 2022Bu rapor, Türkiye’deki 15 yaş üstü yetişkin nüfusun, saha çalışmasının yapıldığı günlerdeki çevre ve iklim değişikliğine dair algılarını, görüşlerini ve tercihlerini yansıtmaktadır.
Aralık 2021Bu rapor, Koronavirüs Pandemisi sırasında ev içi işler, evde bakım, çalışma pratikleri ve zaman kullanımlarını anlamak, pandemi öncesi ve pandeminin farklı dönemlerindeki farklılaşmaları incelemek amacı ile yapılmıştır.
Aralık 2021Bu rapor ve dayanağı olan araştırma verisi, Civil Rights Defenders kuruluşu için üretilmiştir.
Ekim 2021Geçtiğimiz sene ilk vaka açıklandıktan sonra yaptığımız derinlemesine görüşme kümesinden 15 kişi ile, son bir yılda yaşamlarının nasıl değiştiğine dair bir çalışma yaptık ve "Birinci Yılında Koronavirüs Süreci" raporu ortaya çıktı.
Haziran 2021Boğaziçi Üniversitesi’ne Melih Bulu’nun atanmasının ardından yaşananları, Mart’21 Barometresi dahilinde 15 yaş üstü yetişkin nüfusu temsil eden bir kitleye sorduk ve bu raporu oluşturduk.
Nisan 2021Depremle yaşamak zorunda olan bir toplum olarak depreme yönelik hazırlıklarımız ve algımızın ne olduğuna dair bulgular içeren bu rapor İstanbul depreminin ardından Ekim 2019 Barometresi’nde ve İzmir depreminin ardından Kasım 2020 KONDA Aracılı Paneli’nde depreme dair sorduğumuz sorulardan oluşmaktadır.
Aralık 2020Bu araştırma Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu Türkiye Ofisi desteği, Türkiye Sosyal Ekonomik Siyasal Araştırmalar Vakfı koordinasyonunda KONDA Araştırma ve Danışmanlık A.Ş. tarafından gerçekleştirilmiştir. Analiz ve raporlamayı uzmanlıkları psikoloji alanında olan Beril Türkoğlu ve Gülden Sayılan yapmıştır.
Aralık 2020İklim Haber ve KONDA Araştırma ve Danışmanlık, bu yıl da, her yıl derinleşen iklim krizi ile ilgili toplumun ne düşündüğüne dair algıyı ölçmek için bir araya geldi. 2020 yılı için sorularımızı hazırlarken, dünyanın yüzleştiği COVID-19 krizini, COVID-19 sonrasındaki ekonomik iyileşme planlarını, son bir yılda iklim değişikliği konusunda yaşananları ve iklim değişikliğiyle ilgili ülkemizde ve dünyada yapılan araştırmaları göz önünde tutmayı hedefledik. “Türkiye’de İklim Değişikliği ve Çevre Sorunları Algısı 2020” bu kapsamda, COVID-19 pandemisi gibi tüm hayatımızı etkileyen bir krizle birlikte Türkiye’de iklim değişikliğinin etkilerinin, durumun aciliyetinin ve iklim eylemi alanında gösterilen çabaların nasıl algılandığını anlamayı amaçlıyor.
Kasım 2020Hayat Tarzları araştırmalarımızı temel alan ve ilgili Barometre araştırmalarımızdan da beslenen rapor boyunca yaşlılar hem nüfusun kalanıyla, hem gençlerle, hem de kendi içinde yaş ve cinsiyet açısından kıyaslamalarla her yönüyle ele alınıyor.
Ekim 2020Toplumun İstanbul Sözleşmesine ve kadın meselesine dair bakışına dair araştırma verilerimizi kamusal sorumluluğumuz gereği sizlerle de paylaşıyor, kamuoyunda tartışılan bu konuda elimizdeki verilerin toplumun bulunduğu noktaya ışık tutacağına inanıyoruz.
Eylül 2020Nafaka Hakkı bölümünde genel olarak nafaka hakkını, kanunu ve güncel tartışmaları ele alıyoruz.
Mart 2020